Order to Cash

Wat gebeurt er wanneer de klant niet op tijd betaalt? Of wanneer er een verkoopcontract is afgesloten met daarin specifieke afspraken? Weet uw salesteam dan wat is afgesproken en of deze afspraken nog gelden? Order to Cash automatisering helpt u om inzicht en controle te verkrijgen over dit proces.

4CEE_header_scroll

Order to cash-proces automatiseren is (verder) optimaliseren

Betaald krijgen voor geleverde diensten, dat is de kern van waar het binnen commerciële organisaties om draait. Een order wordt ingeboekt, de dienst of het product wordt geleverd en uiteindelijk wordt de betaling van de klant ontvangen en geboekt. Zo op het eerste gezicht een overzichtelijk en eenvoudig proces, maar dit order to cash proces zit vaak een stuk ingewikkelder elkaar.

Door de verschillende deelprocessen (verder) te automatiseren met speciaal hiervoor ontwikkelde software oplossingen kunt u uw proces verder optimaliseren. Om zo uiteindelijk sneller van factureren naar incasseren te kunnen gaan.

Diesis heeft de oplossing(en)

Het totale order to cash proces omvat alle deelprocessen vanaf het ontvangen en verwerken van een order tot aan uiteindelijk het ontvangen van de betaling van uw klant. Belangrijk is dat dit proces nauwkeurig en efficiënt verloopt. Door deze deelprocessen kritisch te bekijken en daar waar mogelijk (verder) te automatiseren krijgt u meer controle over dit proces en de uitvoer ervan. Met als resultaat meer inzicht, overzicht en uiteindelijk een verbeterde relatie met uw klant.

 

Een aantal oplossingen uit het portfolio van Diesis:

 

 

"Hoe harder uw organisatie groeit en des te meer facturen u uitstuurt, hoe groter de kans dat het hier mis gaat. De afhankelijkheid van de mens en al zijn imperfecties wordt simpelweg te groot."

Tino Wendriks, Business Consultant Diesis

 

 

Order to Cash in deelprocessen

 

Contract en order management

De afspraken die u maakt uw klanten kunt u eenvoudig vastleggen met behulp van onze Billing software. Door het centraal administreren van contracten en orders houdt u goed overzicht, inzicht en grip op zaken. Wanneer u uw contracten en ordergegevens al op een andere wijze heeft vastgelegd, kunt deze in onze oplossing importeren, verrijken en eventueel nog bepaalde logica toevoegen. De oplossing is flexibel in te richten en daarmee goed af te stemmen op uw processen en werkwijze.

Credit management

Met onze credit management oplossing bent u in staat om uw debiteurenbeheer optimaal uit te voeren. De oplossing biedt een rijke functionaliteit en helpt u overzichtelijk én automatisch alle betalingen van uw debiteuren te ontvangen. Denk hierbij aan het aanmanen op basis van debiteurenprofielen en het treffen van betalingsregelingen. Maar ook dispuutmanagement en het incasseren van nog openstaande bedragen behoort tot de mogelijkheden. Met het klantenportaal kunt u overzichtelijk en rechtstreeks communiceren met uw klanten, op de juiste toon en op het juiste moment.

Facturatie

Voor het verwerken van grote volumes facturen en het toepassen van complexe en uitgebreide calculatiemethodes kunt u terugvallen op onze flexibel in te richten facturatieoplossing. Daarmee heeft u een facturatie oplossing voor (complexe) uitgaande factuurstromen. Een oplossing die uitermate geschikt is voor organisaties die voor hun facturatieproces te maken hebben met informatieverwerking vanuit verschillende systemen en veel verschillende prijsafspraken en calculaties.

Rapportage

Onze software oplossing biedt u alles wat u nodig heeft om het order to cash proces binnen uw organisatie efficiënt en geautomatiseerd te laten verlopen. Maar ook functionaliteit om hierover goed te kunnen rapporteren met een consistente en uniforme set aan data over de hele breedte van uw organisatie. Onze oplossing kent verschillende rapportage mogelijkheden. Van statische overzichten in tabel vorm, tot aan rapportages met drill down mogelijkheden voor het inzichtelijk maken van onderliggende detailgegevens. In een volledig dashboard, samengesteld met behulp van Power BI, ziet u in één oogopslag alle noodzakelijk Key Performance Indicatoren.

Master Data Management

Voor het kunnen voeren van goed master data management is het een vereiste dat data correct, consistent en centraal beschikbaar is. Dit kan een ingewikkeld onderdeel van het order to cash-proces zijn voor organisaties. Wij bieden voor het vastleggen en onderhouden van relevante dimensies binnen het order to cash proces een krachtige oplossing voor uw master data management. Zo kunt u met onze oplossing een onbeperkt aantal van deze dimensies/attributen onderhouden en vastleggen. En kan er een eindeloos aantal kenmerken en eigenschappen worden vastgelegd, die vrij kunnen worden ingericht. Op basis van rechtenstructuur aan te geven is wie welke gegevens mag inzien en/of wijzigen.

Ervaring opdoen met Order to Cash optimalisatie?

 

Ervaar de mogelijkheden van het optimaliseren van het order to cash processen de voordelen voor uw organisatie.

Lees verder